🍾ВИНО – ЦЕ ОДНА З ВАЖЛИВИХ СКЛАДОВИХ ТРАПЕЗИ.

.

🍷КОВТОК ХОРОШОГО ВИНА ПОКРАЩУЄ СМАК СТРАВИ ТА, ЯК ВВАЖАЮТЬ ВЧЕНІ, ВИНО В РОЗУМНИХ КІЛЬКОСТЯХ ТОНІЗУЄ І СПРИЯЄ ТРАВЛЕННЮ.
ВИНО СЛІД ОБИРАТИ ТАКИМ ЧИНОМ, ЩОБ ВОНО ПІДКРЕСЛЮВАЛО СМАК СТРАВИ, А НЕ ПЕРЕБИВАЛО ЙОГО. ОСЬ ДЕКІЛЬКА РЕКОМЕНДАЦІЙ.

🥂Правило «червоне – до м’яса, біле – до риби» діє завжди, але все-таки світ винно-гастрономічних поєднань стає щодня більш різноманітним.

🍷Принцип 1: Червоне вино найкраще підходить до дичини, баранини і гострих м’ясних страв. Прекрасно гармоніюють з сухим червоним вином більшість видів сиру. Якщо ви шукаєте вино до першої страви, з ними добре поєднується червоне вино. Більшість страв італійської кухні теж прекрасно поєднуються з червоним вином.

🍷Принцип 2: За традицією біле вино поєднують з більш легкими, не такими виразними за смаком стравами. Пряна або гостра їжа не залишить і сліду від ніжного смаку напою. До нього добре підходять запечені під вершковими соусами страви, але не в якому разі не смажене м’ясо.

🍷Принцип 3: Овочі та фрукти теж відмінно відтіняють біле вино. Sauvignon, Chardonnay, Pinot Blanc часто подають з овочами, наприклад зі спаржею. З екзотичними фруктами і цитрусовими найкраще пити міцні білі вина.

🍷Принцип 4: Такі вина як Chardonnay, Pinot Gris і Semillon іноді подають з червоним м’ясом, що теж не можна назвати правилом, а лише експериментом в пошуку нових смаків і нових поєднань.

🍷Принцип 5: Ігристі вина найкраще поєднуються з закусками. Класикою вважається супровід шампанського ікрою або закусками з мигдалем. Морозиво і фрукти теж можна супроводжувати святковим напоєм, точно так же, як і несолодкі десерти. Десерт не повинен бути солодшим напою, яким його запивають.

🍷Принцип 6: якщо ви зовсім розгубилися, і не знаєте, яке вино підійде до улюбленої страви, спробуйте нейтральний варіант. Рожеве вино підходить і до багатьох гарячих закусок, і до фруктових десертів.

🍷Принцип 7: Що ж робити, якщо у страві багато різнопланових інгредієнтів? Підбирати вино до основних складових. А ще не варто забувати, що чим складніший смак страви, тим простіше має бути смак обраного до нього напою, і навпаки.

2019-04-15T14:37:06+00:00